У Києві викрито продавців нелегальної зброї

У Києві викрито продавців нелегальної зброї

Стало відомо, що за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №10 працівниками Шевченківського Управління поліції спільно з співробітниками Служби безпеки України викрито та блоковано групу осіб, які налагодили механізм незаконного виготовлення і збуту в Україні вогнепальної зброї та боєприпасів.

“Слідством встановлено, що зловмисники ввозили контрабандою з країн Європи деталі до вогнепальної зброї через пункти пропуску однієї з західних областей України. Потім у спеціально облаштованих майстернях з деталей виготовлялася бойова зброя, яка у подальшому збувалася за ціною від 2,5 до 3 тисяч доларів США за одиницю зброї. Готовий товар зловмисники збували через власні зв’язки у колах легальних покупців зброї”, — йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів провадження у м. Києві та області правоохоронці вилучили наступну зброю: пістолет-кулемет, одинадцять пістолетів марок Glock, GZ, Walther, Heckler&Koch, понад тисячу набоїв, а також комплекти деталей для виготовлення пістолетів.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю та її збут).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 7 років.

Слідчі дії тривають.

Поділитись