У Києві учасників АТО залучать до охорони правопорядку

У Києві учасників АТО залучать до охорони правопорядку

Керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний повідомляв, що для Києва на 2019 рік було затверджено «Безпечну столицю» – міську цільову програму, у рамках якої Нацполіції у місті допомагатимуть кияни з ГФ «Муніципальна варта».

«Більшість членів “Муніципальної варти” – бійці АТО», – розповідає чиновник. Він пояснює, що бійці хочуть підсилити безпеку в Києві. «Наразі чисельність організації становить близько 500 осіб, але їхня кількість постійно збільшується», – каже Загуменний. Реалізація програми передбачає 21 мільйон гривень з бюджету Києва. Як повідомляє КМДА, коштом міста будуть закуплені форма, спецзасоби тощо, пише hmarochos.kiev.ua.

Стосовно діяльностіі, передбаченої законом для ГФ «Муніципальна варта», розпаовів юрист Адвокатського об’єднання «Юридична фірма “Василь Кісіль і Партнери”» Анатолій Пашинський.

«Патрулювання вулиць і затримання порушників може здійснюватися членами муніципальної варти лише спільно з працівниками поліції. Під час виконання своїх обов’язків спільно з поліцейськими члени муніципальної варти можуть застосовувати до порушників заходи фізичного впливу і засоби самооборони з речовинами сльозоточивої та дратівливої дії (газові пістолети і балончики)», – пояснив юрист.

Поділитись