У Києві судитимуть поліцейського за збут наркотиків

У Києві судитимуть поліцейського за збут наркотиків

Прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Дарницького управління, викритого на збуті наркотиків. Крім правоохоронця, на лаві підсудних опинилися і двоє його спільників, яких він залучив до нелегального бізнесу.

Як повідомляє прес-служба прокуратури,  зазначену групу осіб було затримано у липні поточного року за результатами тривалої спецоперації, проведеною столичною прокуратурою спільно з СБУ та Нацполіцією.

«Так, перебуваючи за місцем своєї роботи поліцейський запропонував затриманому на крадіжці чоловіку збувати серед своїх знайомих наркотичні речовини (канабіс і амфетамін), а гроші, отримані з їх продажу, передавати йому. Зі свого боку поліцейський пообіцяв чоловіку гарантії непритягнення його до кримінальної відповідальності, а також надав консультації щодо заходів конспірації, як не потрапити у поле зору правоохоронців», – йдеться в повідомленні.

У ході слідства з’ясувалось, що поліцейський діяв у змові з двома місцевими наркодилерами, які безпосередньо постачали йому заборонені речовини.

У ході обшуків у правоохоронця вилучили грошові кошти, що передавались йому під час контрольних закупок, ваги для зважування наркотичних засобів з їх рештками, набої до зброї. У його спільників вилучили наркотичні засоби та інші речові докази, які підтверджували протиправну діяльність. 

Наразі обвинувальний акт відносно усіх трьох фігурантів за ч. 2 ст. 307 КК України скеровано до Дарницького райсуду столиці. У зв’язку із виявленням у правоохоронця бойових набоїв йому також додатково інкриміновано ч. 1 ст. 263 КК України.

За вчинене зловмисникам загрожує від 6 до 10 років з конфіскацією майна. 

Поділитись