У Києві шахраї наміняли валюти на майже півмільйона підроблених гривень

У Києві шахраї наміняли валюти на майже півмільйона підроблених гривень

Слідчими у Києві затримано трьох зловмисників, які під приводом обміну валюти заволоділи коштами громадянина у сумі 15 тисяч доларів США.

Шахраї підшуковували клієнтів, які бажали обміняти валюту, через інтернет. Щоб зацікавити потенційних жертв зловмисники пропонували здійснити обмін валюти за курсом вищим, ніж середньо ринковий.

Під час зустрічі з потерпілим шахраї після отримання від останнього 15 тисяч доларів США для обміну, передали взамін два поліетиленові пакунки із банкнотами по 200 гривень, зазначивши при цьому, що це упаковані банком грошові кошти у сумі 400 000 гривень. Перевіривши зазначені банкноти потерпілий виявив, що лише незначна їх частина (близько 3 тисяч гривень) є справжніми, а решта – підробка.

Дізнавшись про шахрайство, чоловік одразу зателефонував до поліції. Завдяки тому, що потерпілий запам’ятав автомобіль, на якому пересувалися зловмисники, того ж дня учасників шахрайської оборудки вдалося встановити та затримати, а грошові кошти потерпілого вилучити.

На даний час зловмисникам оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб).

Фото прокуратури Києва.

Поділитись