У Києві оцінили зустріч радників лідерів країн “нормандського формату”

У Києві оцінили зустріч радників лідерів країн “нормандського формату”

Зустріч політичних радників лідерів країн «нормандської четвірки» наблизила проведення наступного саміту лідерів України, Німеччини, Франції та Росії в Берліні.

Про це в суботу, 4 липня, заявив глава офісу президента України Андрій Єрмак.

“Учасники зустрічі погодилися, що потрібно докласти максимум зусиль для повного виконання рішень Паризького саміту лідерів держав “нормандського формату”, – йдеться в повідомленні на сайті офісу українського лідера.

Раніше в ході зустрічі учасники підтвердили необхідність реальних заходів для забезпечення повного і всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі.

Як уточнюється, російська сторона взяла паузу для підготовки відповіді на консолідовану позицію України, Франції та Німеччини.

Зустріч радників лідерів країн «нормандського формату» пройшла 3 липня в Берліні. З боку України у зустрічі брали участь Єрмак і віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, який очолював українську делегацію. З російського боку в ній брав участь заступник керівника адміністрації президента Дмитро Козак.

За підсумками зустрічі не вдалося прийняти спільний документ, його опрацювання продовжать по телефону.

«Нормандський формат» переговорів створили в 2014 році. Тоді лідери Росії, України, Франції та Німеччини узгодили комплекс заходів, які передбачають розведення сил, прийняття на постійній основі особливого статусу самопроголошених Донецької і Луганської народних республік, його конституційне закріплення, проведення амністії та організацію місцевих виборів.

Поділитись