У Києві назвали повідомлення самопроголошеної ДНР про розведення сил провокацією

У Києві назвали повідомлення самопроголошеної ДНР про розведення сил провокацією

Представники Києва в Спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню назвали провокацією повідомлення про готовність ополченців приступити до розведення сил в районі Петровського.

У СЦКК відзначили, що останні обстріли в районі цієї ділянки були нібито 30 жовтня. Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що 4 листопада українські силовики і бойовики повинні почати розведення сил на ділянці в районі Петровського на Донбасі.

У п’ятницю глава Міноборони України Андрій Загороднюк заявив, що Київ чекає перегляду дати відведення сил в районі Петровського, оскільки там були зафіксовані обстріли. У так званій ДНР заявляли, що обстріли в районі Петровського були з боку українських силовиків.

“У ряді ЗМІ 3 листопада з’явилася інформація про те, що окупаційна влада 4 листопада готова приступити до початку розведення сил і засобів на ділянці №3 “Петрівське”, в знак чого запустять білу сигнальну ракету 4 листопада. У цьому контексті заяви представників окупаційної влади щодо намірів почати процес розведення на ділянці №3 є нічим іншим як черговою провокацією і замилюванням очей світовій спільноті “, – наводить заяву представників Києва СЦКК прес-центр операції Об’єднаних сил України в Facebook.

У СЦКК відзначили, що ополченці “не дотримуються мінських угод і зобов’язань в тристоронньої контактній групі щодо встановлення стійкого режиму припинення вогню”.

Згідно з даними звіту СММ ОБСЄ, останнє порушення режиму тиші в межах ділянки № 3 “Петрівське” зафіксовано 30 жовтня.

Поділитись