У Києві мережу обміну валют викрили у шахрайстві

У Києві мережу обміну валют викрили у шахрайстві

Працівники Управління протидії кіберзлочинам Києва спільно зі слідчими поліції міста та спецпризначенцями викрили мережу обмінників у незаконних діях з електронними валютами та шахрайському заволодінні грошима громадян.

Про це повідомляє Кіберполіція у середу, 2 вересня.

Правоохоронці встановили, що фінансова компанія пропонувала послуги з обміну заборонених в Україні електронних валют як онлайн, так і у філіалах установи. Також встановлено, що компанія привласнила гроші громадянина, які отримала для проведення обміну.

Власником мережі виявився 35-річний житель Києва. За його місцем проживання, в автомобілі, а також в офісах установи правоохоронці провели обшуки. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, «чорнові» записи та мільйон гривень готівкою.

Усі речові докази направлено на проведення відповідних експертиз. Після експертних висновків вирішуватиметься питання щодо оголошення підозри.

Наразі правоохоронці встановлюють коло потерпілих від шахрайства осіб. Також встановлюється сума збитків.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) та за ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує фігуранту, – позбавлення волі на строк до восьми років. Слідство триває.

Поділитись