У Києві правоохоронці розслідують смерть дитини в лікарні

У Києві правоохоронці розслідують смерть дитини в лікарні

У Києві  на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що в дитячій лікарні на вулиці Богатирській померла 2-річна дитина.

Як повідомили у Відділі комунікації поліції Києва, виявилося, що малюк проковтнув пластиковий фрагмент іграшки, після чого йому стало погано. Батьки одразу повезли сина до дитячої лікарні, де після діагностичної процедури він помер. 

У медичному закладі правоохоронці допитали завідуючого реанімаційним відділенням, лікаря та батька хлопчика. Відомості про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

За попереднім висновком, хлопчик помер від розриву глотки та стравоходу. У зв’язку з виявленими обставинами слідчі перекваліфікували кримінальне провадження на ч. 2 ст. 140 (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, яке спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Тіло дитини направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті.

Поділитись