У Києві хлопець загинув на будівництві під час роботи

У Києві хлопець загинув на будівництві під час роботи

У Києві приватний підприємець найняв на роботу на будівництві 17-річного хлопця, який незабаром загинув в результаті зсуву бетонних блоків.

 Так, чоловік, який найняв на роботу молодика і не створив безпечні умови на будівельному майданчику, може просидіти за гратами до 8 років, передає kyiv.znaj.ua.

 Прокуратура міста Києва повідомляє, що даний інцидент стався 12 лютого 2018 року. За результатами попереднього розслідування встановлено, що на будівництві не були створені безпечні умови праці, роботи виконувалися без проекту, не була перевірена надійність кріплення стінок виїмки і не розроблені заходи безпечного виконання спільних робіт. Дії посадової особи кваліфіковано за частиною 2 статті 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей).

Крім того, з метою забезпечення цивільного позову батьків загиблого, суд задовольнив клопотання місцевої прокуратури та заарештував земельну ділянку площею 2 га та житловий будинок, що належать підозрюваному.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки.

Поділитись