У Києві Андріївську церкву використовують під офіс

У Києві Андріївську церкву використовують під офіс

Андріївську церкву, яку передали Константинопольського патріархату, тепер називають офісом.

Журналістам телеграм-каналу PavlovskyNews вдалося поспілкуватися з її керівником

Як повідомив константинопольський Екзарх Михайло Аніщенко, в самій церкві знаходяться тільки два представника Константинополя: сам екзарх і його помічниця. Їм виділили два поверхи адмінприміщень, поки інша частина храму на реконструкції.

В одному з них проводять богослужіння, а решта – порожні. На наше запитання, чому константинопольський Екзарх не живе в Андріївській церкві, адже місця там вистачає, він відповів, що Андріївська церква – це офіс, в якому жити не личить. Але традиційно глави церков живуть в своїх резиденціях, а резиденція константинопольського Екзарха – Андріївська церква.

Єдине завдання, яку сьогодні виконує ставленик Константинополя – це провидіння богослужінь в Андріївській церкві, до того ж українською мовою, оскільки грецьку ніхто не розуміє. У майбутньому планують перейти на англійську.

Закінчити реконструкцію Андріївської церкви планують до Нового року. І найімовірніше, після відкриття храм буде працювати в форматі церква-музей: на богослужіння вхід вільний, в інший час платний.

Поділитись