У Казахстані впав літак Fokker 100, 14 пасажирів загинуло

У Казахстані впав літак Fokker 100, 14 пасажирів загинуло

Борт, який виконував рейс «Алма-Ата – Нур-Султан», під час зльоту втратив висоту, пробив бетонну огорожу і врізався в двоповерхову будівлю.

На даний момент повідомляється про 14 загиблих і 35 постраждалих. Інцидент стався 27 грудня. Літак авіакомпанії Bek Air з 95 пасажирами і 5 членами екіпажу на борту, вилетівши з аеропорту Алма-Ати, через кілька хвилин польоту втратив висоту і впав в житловий сектор. В результаті катастрофи постраждали 35 осіб, з них 8 дітей.

«До Центру дитячої невідкладної медичної допомоги доставлено 8 дітей в свідомості з політравмами. У БСНП доставлено 5 дорослих з політравмами. В МКЛ № 4 доставлено 17 пацієнтів у вкрай важкому стані. Загиблих на місці 14″, – йдеться в повідомленні співробітників мерії Алма-Ати.

Для розслідування причин трагедії уряд Казахстану сформував комісію. Відомо, що флот авіаперевізника складається з середньомагістральних пасажирських літаків Fokker 100. Польоти цих повітряних суден на час з’ясування обставин інциденту на території республіки припинені, як і діяльність компанії Bek Air. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв висловив співчуття сім’ям загиблих.

Поділитись