У Казахстані туристи побили тюленя заради фотографії

У Казахстані туристи побили тюленя заради фотографії

Люди, які на узбережжі Каспійського моря побили тюленя, щоб витягнути його з води і сфотографуватися, будуть притягнуті до відповідальності.

Про це заявив прес-секретар комітету лісового господарства і тваринного світу міністерства екології, геології та природних ресурсів республіки Сакен Ділдахмет.

За даними регіонального видання “Лада”, інцидент стався на пляжі в селі Курик Мангістауської області на південному заході Казахстану. Відпочивальники на пляжі помітили тюленя біля берега і почала бити його палицями і камінням, щоб витягнути з води і сфотографуватися. Після цього, за словами очевидця, слова якого наводить видання, тюленя викинули назад в море.

“За жорстоке поводження з тюленем люди будуть притягнуті до відповідальності, на узбережжі Каспійського моря був встановлений інцидент, де туристи жорстоко поводяться з каспійських тюленем. За даним фактом Мангістауської обласної територіальної інспекцією лісового господарства і тваринного світу направлено лист до департаменту поліції Мангістауської області, щоб встановити особи людей і залучити їх до відповідальності”, – написав Ділдахмет на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, за жорстоке поводження з тваринами законодавством Казахстану передбачено покарання у вигляді штрафу або виправні роботи. Він повідомив, що державні інспектори Мангістауської обласної територіальної інспекції лісового господарства і тваринного світу проводитимуть роз’яснювальні роботи на узбережжі моря для відпочивальників.

Поділитись