У Канаді від аномальної спеки вже загинули 719 осіб

У Канаді від аномальної спеки вже загинули 719 осіб

Жертвами аномальної спеки, яка спостерігається на території Канади, стали 719 осіб.

Про це повідомила служба судмедекспертизи канадської провінції Британська Колумбія.

Заяви були озвучені після того, як небезпечна погода побила всі температурні рекорди на території провінції.

«Ми публікуємо цю інформацію, оскільки вважається, що екстремальні погодні умови, які пережила Британська Колумбія минулого тижня, є істотним чинником, що сприяє збільшенню числа смертей», – цитує головного судмедексперта канадської провінції Лізу Лапойнт телеканал CBC.

За словами Лапойнт, з минулої п’ятниці по четвер служба судмедекспертизи отримала велику кількість повідомлень про раптові і несподівані смерті по всій провінції. Для порівняння вона зазначила, що відомство провінції, до початку аномальної спеки, за останні три-п’ять років зафіксувало лише три випадки смертей через спекотну погоду.

Лапойнт вказала, що паралельно зі зниженням кількості попереджень про аномально-жаркій погоді знижувалося і кількість звернень за фактом раптових смертей.

Кількість смертей, які стали наслідком впливу аномальної спеки на людей, за останнім часом різко зросла на територіях Канади та Сполучених Штатів.

Останнім часом хвиля аномальної спеки охопила Тихоокеанський північний захід Сполучених Штатів і провінцію Канади Британської Колумбії, внаслідок чого кількість летальних випадків унаслідок суворої погоди різко зросла. Метеорологічна служба канадської провінції повідомила про те, що у вівторок, 29 червня, був зафіксований історичний максимум за температурними показниками – 49,5 градусів за Цельсієм. Місцеві правоохоронні органи Британської Колумбії вказали, що здебільшого жертвами аномально-спекотної погоди стають літні люди з проблемами зі здоров’ям. Фахівці відзначають: подібного роду погодні явища відбуваються раз в тисячу років.

Поділитись