У Канаді поліція застрелила чоловіка, який відмовився надіти маску

У Канаді поліція застрелила чоловіка, який відмовився надіти маску

Поліція провінції Онтаріо застрелила 73-річного чоловіка. Він прийшов до супермаркету без маски і посварився зі службовцями, які вимагали від нього дотримуватися правил.

В серцях чоловік покинув магазин і сів у свою машину, щоб поїхати. Викликана продавцями поліція спробувала було зупинити автомобіль, але, як пізніше повідомили, з міркувань суспільної безпеки не стали цього робити, а просто поїхали за пенсіонером.

Правоохоронці приїхали до будинку цієї людини і, за їхніми словами, там трапився «інцидент», подробиці якого, невідомі. У підсумку в порушника правил карантину стріляли відразу два полісмена. Чоловіка доставили в госпіталь, де він і помер.

Одна зі співробітниць магазину, Тіан Францис, в інтерв’ю журналістам канадській телерадіокомпанії CBC сказала, що працівники супермаркету намагалися переконати покупця надіти маску і він розлютився. «Якби йому не заважали увійти в магазин, нічого б не сталося – він би купив продукти і пішов», – нарікає Францис.

Менеджер магазину має іншу точку зору: «Я хотіла б привітати моїх підлеглих з тим, як вони впоралися з ситуацією, – сказала вона. – Їм було дуже важко сьогодні. Вони герої. Вони заслуговують нагороди».

Поділитись