У Камеруні закрили понад 250 шкіл

У Камеруні закрили понад 250 шкіл

Уряд Камеруну розпорядився про закриття понад 260 шкіл, які неформально працювали у франкомовних регіонах країни. Про це передає ВВС Africa.

За інформацією журналістів телерадіокомпанії, школи були відкриті, щоб допомогти адаптуватися учням, що рятуються від сепаратистського заколоту в англомовних регіонах Камеруну.

Відповідно до репортажу кореспондента ВВС з Дуали, де було закрито близько 100 незареєстрованих установ, у учнів, які тікали від боїв в англомовних регіонах Камеруну, залишилися болючі спогади.

“Я покинув Баменду, тому що там була війна. Вони вбивали людей і стріляли зі зброї”, – розповів один школяр.

“Ми не могли вчитися в Баменді через кризу. Кожен раз, коли ми були в школі, кулі потрапляли в наші класні кімнати, постріли були всюди”, – додав інший.

Мати одного з школярів, Керін Конгдем, розповіла журналістам, як важко знайти школу в умовах, що склалися.

“Перша школа була закрита владою, тому що вони сказали, що вона не була акредитована. Тому нам довелося шукати нову школу в цьому році – і навіть заплатити реєстраційний збір нам було непросто”, – говорить вона.

За її словами, школа, яку вона знайшла, також працювала незаконно і є однією з багатьох, які відкрилися, щоб допомогти адаптувати англомовних учнів, переміщених з півночі.

Кореспондент ВВС відвідав одну з таких незаконних шкіл, але власник відмовився говорити з журналістами, побоюючись закриття. Критики уряду заявляють, що влада не пропонують жодних альтернатив дітям, коли вони закривають школи.

Однак чиновник у справах середньої освіти в окрузі Дуала Сильвестр Філс Мукалла заперечує це.

“Міністр середньої освіти дав Асоціаціям батьків-вчителів прямий дозвіл на будівництво більшої кількості класних кімнат в різних школах. Ці асоціації мобілізували величезні ресурси для будівництва нових класних кімнат. В результаті проблема припливу [англомовних біженців] була вирішена. Наприклад, в Вурі всі діти знайшли школи”, – заявив він.

Поділитись