У Каліфорнії суд скасував заборону штату на придбання штурмової зброї

У Каліфорнії суд скасував заборону штату на придбання штурмової зброї

Федеральний суддя Роджер Бенітес скасував заборону штату Каліфорнія на штурмову зброю, назвавши популярну гвинтівку AR-15 чудовою для оборони будинку.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Як аргумент суддя навів те, що заборона суперечить другій поправці конституції США про право на носіння зброї. За його словами, нинішній закон штату забороняє «досить звичайні, популярні, сучасні гвинтівки». Бенітес відзначив, що закон позбавляє жителів Каліфорнії зброї, дозволеного в інших американських штатах.

«Як і швейцарський армійський ніж, популярна гвинтівка AR-15 являє собою ідеальне поєднання зброї для оборони будинку і батьківщини. Хороша як для будинку, так і для битви», – додав суддя.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом назвав це рішення загрозою громадської безпеки та «ляпасом сім’ям, які втратили близьких через цю зброю». Генеральний прокурор штату Роб Бонт заявив, що влада оскаржать рішення, яке суддя призупинив на 30 днів, щоб дозволити подати апеляцію.

Перші обмеження на штурмову зброю були введені в Каліфорнії ще в 1989 році. На сьогоднішній день штат має одні з найжорсткіших обмежень на вогнепальну зброю в США.

Поділитись