У ЄС заявили про блокування вступу України в НАТО в разі автономії Донбасу

У ЄС заявили про блокування вступу України в НАТО в разі автономії Донбасу

Євросоюз (ЄС) передрік блокування вступу України в НАТО і ЄС у разі надання автономії Донбасу.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на отриманий документ ЄС, який повинен бути представлений на саміті лідерів Євросоюзу 24-25 травня.

У документі також міститься перелік ряду кроків, які співтовариство може зробити для «підвищення стійкості» України до «дій з боку Росії». Йдеться в тому числі про посилення заходів щодо відмови у визнанні виданих жителям Криму і ряду районів Донбасу російських паспортів.

Крім того, ЄС стверджує, що Росія готує фактичне приєднання Донбасу. Організація незаконних виборів і видача паспортів місцевим жителям нібито спрямована на «фактичну інтеграцію непідконтрольних уряду територій України до складу Росії». Згідно з текстом документа, рішення про введення додаткових рестрикцій щодо Росії з боку співтовариства буде залежати від «подальшого погіршення ситуації, внаслідок якої суверенітет, незалежність і питання територіальної цілісності України».

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує отримати в червні «потужний сигнал» від НАТО, який стане підтвердженням намірів її членів прийняти республіку до своїх лав.

Поділитись