У ЄС визнали карантинні заходи згубними для психічного здоров’я громадян

У ЄС визнали карантинні заходи згубними для психічного здоров’я громадян

Європа перебуває у “вирішальному” моменті у боротьбі зі своєю другою хвилею коронавірусних інфекцій, попередив уповноважений ЄС з охорони здоров’я, додавши, що дії, які вживаються людьми зараз, визначать суворість обмежень, необхідних у найближчі місяці.

Про це повідомляє CNN.

“Пані та панове, ми перебуваємо у вирішальний момент”, – заявила комісар Стелла Кіріакідес на прес-конференції у четвер. “Сьогодні ми тут, щоб закликати всіх діяти рішуче. Це може бути наш останній шанс не допустити повторення минулої весни”.
Кіріакідес додав, що осінь і зима – пора року для більшої кількості респіраторних захворювань, включаючи сезонний грип.
“Щоб запобігти тому, що потенційно може бути смертельною” двійнею “від Covid-19 та грипу – що може переобтяжити наші системи охорони здоров’я та призвести до більшої втрати життя – нам потрібно збільшити охоплення вакцинації”, – сказала вона. 
Уповноважений сказала, що люди також мають дотримуватися захисних заходів, оскільки “криза не за нами”.
“Ми повинні запобігти ситуації, коли уряди вважають, що у них немає іншого вибору, крім як покращити накладені загальні обмеження.
Сонячні ванни на пляжі в Марселі, Франція, 14 вересня.

“Такі обмеження будуть згубними для нашого психічного здоров’я, згубними для наших економік, згубними для благополуччя та освіти наших дітей, згубними для нашого робочого та повсякденного життя. Ми повинні вжити заходів, які захищатимуть навколо нас, чи то батьки, чи бабусі, дідусі, чи інші вразливі верства в нашому суспільстві “.
Поділитись