У Єревані протестувальники провели другу ніч в наметах біля парламенту

У Єревані протестувальники провели другу ніч в наметах біля парламенту

Прихильники вірменської опозиції провели вже другу ніч в наметовому таборі біля будівлі парламенту в Єревані, передають 27 лютого ЗМІ.

У таборі ночували два-три десятки людей. Вночі учасники протестних акцій грілися біля багать, зараз займаються прибиранням, прихильники привезли їм сніданок.

За інформацією «Sputnik Вірменія», очікується черговий мітинг опозиції.

Раніше близько 200 людей залишилися ночувати на проспекті Баграмяна в вірменської столиці. Противники прем’єр-міністра країни Нікола Пашиняна оголосили безстрокову акцію з вимогою його відставки.

25 лютого лідер опозиційного «Руху за порятунок батьківщини» Вазген Манукян закликав своїх прихильників спорудити барикади і готуватися до блокування законодавчого органу до тих пір, поки депутати не прийдуть, щоб проголосувати за відставку Пашиняна.

Опозиція Вірменії заявляла, що готова зустрітися з Пашиняном тільки для того, щоб обговорити питання його відставки. Сам же прем’єр-міністр заявив, що питання його відходу повинен вирішити народ.

25 лютого Генштаб ВС Вірменії зажадав відставки Пашиняна і всього уряду. Вірменський прем’єр назвав те, що відбувається спробою військового перевороту.

Католикос великого будинку Кілікії Арам I закликав владу і опозицію до взаємними поступок, пише Yerevan Today. Він підкреслив, що Вірменія знаходиться на краю прірви, а ситуація в країні стає все більш хаотичною, що загрожує непередбачуваними наслідками.

Опозиція звинувачує прем’єр-міністра в «капітуляції» Вірменії після підписання угоди про припинення бойових дій в Нагірному Карабасі. Документ, який підписали Баку і Єреван за посередництва Москви, передбачає припинення вогню в Карабасі, обмін полоненими між сторонами конфлікту, передачу Вірменією Азербайджану декількох районів регіону та повернення біженців додому. Пашинян вважає угоду єдиним способом завершення кровопролиття.

Поділитись