У Єгипті відкрили для туристів унікальну піраміду

У Єгипті відкрили для туристів унікальну піраміду

Унікальну “ламану” піраміду фараона Снофру вперше відкрили для відвідування після реставрації і благоустрою.

Піраміда зводилася для фараона Снофру близько 2596 року до нашої ери, вона є однією з найдавніших єгипетських пірамід. Свою популярність піраміда отримала через неправильної форми. Крім того, в піраміді два входи: традиційний північний і таємний західний.

Нещодавно завершилися роботи з реставрації піраміди: всередині були встановлені міцні дерев’яні сходи, укріплені кам’яні блоки. Внутрішні приміщення почистили, встановили систему освітлення.

Однак подорож до піраміди буде під силу не всім. Щоб зайти в піраміду, необхідно піднятися по дерев’яних сходах на висоту 12 метрів, до головного північного входу. Всередину усипальниці фараона веде 80-метровий кам’яний коридор висотою трохи більше метра – йти по ньому доведеться майже на четвереньках. Далі по таким же вузьких коридорах відвідувачі піраміди зможуть потрапити в шахту, з якої на самий верх потрібно піднятися по дерев’яних сходах.

Правитель четвертої династії Стародавнього царства Снофру вибудував кілька пірамід, проте до цих пір залишається загадкою, де знаходиться його власний саркофаг. Загадка західного входу “ламаної” піраміди також досі не розгадана.
Є кілька версій, чому піраміда має таку незвичну форму. За однією з них, будівельники не встигали закінчити будівництво усипальниці через раптову смерть Снофру, тому їм довелося змінити градус нахилу і прискорити будівництво.

Поділитись