У Хорватії заявили, що Європа і США кинули Україну напризволяще в ситуації з ПП-2

У Хорватії заявили, що Європа і США кинули Україну напризволяще в ситуації з ПП-2

Хорватський журналіст звинуватив західні країни і США в залишенні України “напризволяще” в ситуації з “Північним потоком-2”.

Аналітична стаття з’явилася в регіональному виданні Advance. Автор називає будівництво газопроводу “американським геополітичною поразкою”. Він порівнює ситуацію з відходом американських військ з Афганістану. Там місцева влада виявилася буквально віддані. Тут Україна не отримала обіцяного. Адже всі ці роки Вашингтон обіцяв, що “Північний потік-2” не стане реальністю.

Автор статті впевнений, що ці події найближчим часом можуть привести до перестановок в українській владі. Сім років тому США прагнули привести у владу в Києві тих, хто лояльний американським, а не європейським інтересам. Тепер, впевнений журналіст, прийде проєвропейський президент.

Експерт також аналізує обіцянки, які країни Заходу роздають українським властям. В першу чергу він підкреслює, що жодна держава не кинеться “рятувати український ВВП” за рахунок своїх інтересів. Не зрозуміло і що стоїть за обіцянкою Європи через 25 років “відмовитися від російського газу”. Адже при переході на “зелені” технології не знадобиться не тільки “Північний потік-2”, а й транзит через територію України.

Поділитись