У ході штурму резиденції екс-президента Киргизії постраждало 52 особи

У ході штурму резиденції екс-президента Киргизії постраждало 52 особи

Кількість постраждалим в ході штурму резіденції екс-президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва збільшилася до 52 осіб.

Про це пише ТАСС з посиланням на Міністерство охорони здоров’я республіки. “Кількість людей, що звернулися за медичною допомогою склало 52, 20 з них госпіталізовані. Ще 11 осіб проходять курс лікування в медичних закладах силових структур”, – зазначив представник відомства.

Один з бійців спецназу загинув від отриманих поранень. Всіх постраждалих доставили до лікарень Бішкека і Чуйської області.

Раніше повідомлялося, що в Киргизії почалася операція із затримання колишнього президента Алмазбека Атамбаєва. Співробітники спецназу увірвалися на територію будинку колишнього президента. За словами прихильників Атамбаєва, він як і раніше знаходиться в резиденції.

Екс-президента підозрюють у перепрофілюванні земельних ділянок в Іссик-Кульської області, незаконному отриманні ділянки для будівництва житлового будинку в Чуйської області, корупції при реконструкції бішкекської ТЕЦ і Історичного музею, незаконне звільнення з в’язниці кримінального авторитета Азіза Батукаєва.

Атамбаєв керував Киргизією 6 років (з 2011 по 2017 рік). Він став першим президентом, який добровільно покинув посаду після повноцінного першого терміну. Також він був ініціатором висунення на пост президента нинішнього глави держави Сооронбая Жеенбекова. З весни 2018 року Атамбаєв заявляє про сформовані серйозні розбіжності з Жеенбекова. Кілька людей з оточення Атамбаєва арештовані і розглядаються фігурантами корупційних справ.

Фото ТАСС.

Поділитись