У Хмельницькому зловмисники утримували людей проти їхньої волі

У Хмельницькому зловмисники утримували людей проти їхньої волі

Стало відомо, що у Хмельницькому перед судом постануть члени ОЗГ, які створили псевдореабілітаційний центр та утримували людей проти їхньої волі. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Хмельницької області, передає Newformat.info.

У відомстві розповіли, що ще наприкінці червня працівники відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області, спецпідрозділу «КОРД» за процесуального керівництва прокуратури затримали членів злочинної групи. В одному із сіл Хмельницького району підозрювані організували псевдореабілітаційний центр, де утримували людей із алко- та наркозалежністю проти їхньої волі.

Організатором ОЗГ виступив 34-річний хмельничанин, який залучив до протизаконної діяльності ще трьох чоловіків, які раніше мали проблеми із алкоголем і наркотиками.

Чоловіки винайняли в одному із сіл Хмельницького району котедж, куди і поміщали осіб для «лікування» від різного роду залежностей. Хоча жодних компетенцій і дозволів на ведення лікувальної діяльності вони не мали.

Потерпілих утримували в антисанітарних умовах та проти їхньої волі. Їх забезпечували мінімальними запасами продуктів, спостерігали за потерпілими, обмежували в телефонному зв’язку з їхніми родичами, щоб вони не розповіли про справжні умови псевдолікування, адже рідні сплачували за це чималі кошти.

Вводячи медичні препарати пацієнтам, зловмисники змушували їх підписувати заяви про нібито добровільне перебування у реабілітаційному центрі. Наразі обвинувальний акт стосовно усіх чотирьох членів ОЗГ за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі та викрадання людей, здійснювані протягом тривалого часу, вчинені з корисливих мотивів, організованою групою) Кримінального кодексу України вже скеровано на розгляд до Хмельницького міськрайонного суду. Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись