У хлопця зуб виріс в яєчку замість ротової порожнини

У хлопця зуб виріс в яєчку замість ротової порожнини

Здавалося б, всі питання з зубами вирішує виключно стоматолог, і виключно в роті. Однак, медицині відомі випадки, коли зуби росли далеко не там, де їм належить.


Днями російських лікарів шокував дивовижний випадок. 13-річного хлопчика з підозрою на рак відправили на операцію з видалення лімфовузла в яєчку. Однак під час операції з’ясувалося, що це утворення в статевій залозі хлопчика – зуб. При цьому, виявилося, що в роті у хлопчика не вистачає якраз одного зуба-моляра. Виходить, що сталася генетична помилка, в результаті якої зуб виріс в яєчку замість ротової порожнини. Лікарі пояснили, що зуб фактично почав рости як пухлина зі стовбурових клітин ще до народження дитини.

«Ми визначили, що був вилучений другий моляр або 7 зуб верхнього ряду, який був відсутній в ротовій порожнині», – розповів проводив операцію уролог і андролог Дмитро Тарусин.

Лікарі визнали випадок винятковим, однак медицині відомі й інші незвичайні місця, в яких можуть вирости зуби.
Так, у жителя Саудівської Аравії в 50-річному віці виявили зуб в носі. Чоловік скаржився на кровотечі, однак при огляді з’ясувалося, що йому заважає жити зуб, чомусь вын виріс в неправильному місці.

Крім того, медицині відомі випадки, коли зуби можуть вирости в легенях людини. А якщо не виникне ускладнень, деякі можуть і зовсім не знати, що їхні зуби ростуть не там, де треба.

При цьому за статистикою, зуби в “неправильних” місцях ростуть лише у 1% людей.

Фото Pixabay.

Поділитись