У Херсоні викрили на хабарі посадовця Держгеокадастру

У Херсоні викрили на хабарі посадовця Держгеокадастру

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі начальника структурного підрозділу Головного управління Держгеокадастру в Херсонській області.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав від підприємця півтори тисячі доларів США. За вказану суму чиновник обіцяв зменшити штрафні санкції в адміністративному провадженні за штучно створеним фактом порушення земельного законодавства.

Для одержання неправомірної вигоди зловмисник вимагав перерахувати гроші у гривневому еквіваленті на банківський картковий рахунок посередника.

Правоохоронці затримали посадовця на робочому місці після підписання відповідних адміністративних матеріалів та перерахування суми хабара посереднику. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України фігуранту справи оголошено про підозру в скоєнні злочину.

У прес-центрi СБ України повідомили, що тривають слідчо-оперативні дії. Операція з викриття протиправних дій посадовця проводилась спільно з прокуратурою та слідчими поліцією.

Поділитись