У Херсоні поліцейські вилучили 18 кілограмів марихуани

У Херсоні поліцейські вилучили 18 кілограмів марихуани

Працівники Управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Херсонській області спільно зі слідчими Дніпровського та Корабельного відділень поліції під процесуальним керівництвом Херсонської міської прокуратури викрили двох чоловіків, які вирощували та переробляли коноплі елітних сортів для подальшого збуту на території Херсона. Під час обшуків у зловмисників вилучили 18 кілограмів марихуани на суму 800 тисяч гривень.

“В ході проведення оперативних заходів поліцейські викрили 38-річного та 54-річного жителів обласного центру, які виростили на території власних домоволодінь елітні сорти конопель. Деякі наркорослини зловмисники встигли переробити на марихуану. Елітне насіння замовляли через мережу інтернет за кордоном. Також поліцейські з’ясували, що для вирощування марихуани зловмисники використовували спеціальні добрива та крапельне зрошення”, – йдеться у повідомленні Відділу комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник управління протидії наркозлочинності поліції Херсонщини Андрій Денисьєв, під час проведення оперативних заходів упродовж двох днів поліцейські провели обшуки у домоволодіннях підозрюваних. Вилучили 18 кілограмів марихуани елітних сортів. Також викрили спеціальні приміщення, облаштовані на горищі будинків, які використовувались зловмисниками для сушіння конопель. Вартість вилучених наркотиків на «чорному ринку» складає близько 800 тисяч гривень.

Старший із чоловіків затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України. За незаконне виготовлення та зберігання наркотичного засобу в особливо великих розмірах підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Поділитись