У Харкові затримали викрадача людей із Азербайджану. ВІДЕО

У Харкові затримали викрадача людей із Азербайджану. ВІДЕО

Поліцейські Харківської області затримали іноземця, який перебував у міжнародному розшуку. Про це повідомляється на сайті Нацполіції у середу, 12 серпня.

Оперативні дії проводилися співробітниками Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області із залученням бійців полку поліції особливого призначення і спільно з працівниками контррозвідки Управління СБУ в Харківській області.

35-річний громадянин Азербайджану з червня цього року перебував у міжнародному розшуку за підозрою в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 126 (викрадення людини) та ч. 3 ст. 163 (вимагання) Кримінального кодексу РФ.

Як з’ясувалося, в червні 2019 року організована злочинна група, до складу якої входив громадянин Азербайджану та інші учасники, викрала громадянина в місті Вологда (Росія). Після цього зловмисники вимагали у потерпілого 10 млн рублів. Щоб уникнути покарання, громадянин Азербайджану певний час переховувався на території України.

Правоохоронці Харківщини згідно з інформацією Інтерполу встановили місцезнаходження іноземця і 12 серпня затримали його у дворі біля будинку, де чоловік тимчасово проживав.

Іноземця доставили в Московський відділу поліції для проведення органами прокуратури екстрадиційної перевірки.

Поділитись