У Харкові поліцейські врятували чоловіка від спроби самогубства

У Харкові поліцейські врятували чоловіка від спроби самогубства

Пізно увечері в четвер, 6 серпня, до чергової частини Московского відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Гвардійців Широнінців знаходиться чоловік, який висловлює наміри про самогубство. При собі він має ніж та пістолет.

Про це повідомляє Нацполіція у п’ятницю, 7 серпня.

Першими на місце події прибули патрульні. Вони виявили чоловіка в інвалідному візку, який заявив про намір вкоротити собі віку. Коли поліцейські спробували наблизитись до нього, щоб відібрати зброю, чоловік здійснив постріл із стартового пістолету в бік патрульного. В результаті поліцейський отримав опік руки. Потім харків’янин дістав ніж та заявив, що нікого до себе не підпустить, а якщо хтось спробує до нього підійти – вб’є себе.

Після нетривалих перемовин правопорушник здався поліції. Зброю – стартовий пістолет – вилучено. Встановлено, що наміри звести рахунки із життям чоловік висловлював у соціальній мережі та повідомляв, що причиною його вчинку є нерозділене кохання.

Слідчі кваліфікували дії зловмисника за ч.2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Чоловіка затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відповідно до санкції статті правопорушнику загрожує до 5 років позбавлення волі.

Поділитись