У Харкові головного механіка судитимуть за смерть працівника

У Харкові головного механіка судитимуть за смерть працівника

У Харкові прокуратура затвердила обвинувачення головному механіку підприємства, на якому робітника розчавило кабіною навантажувача.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, передає Depo.Харків. 

За даними відомства, прокуратура направила до Жовтневого районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно 56-річного головного механіка одного з ТОВ за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини (ч. 2 ст. 272 КК України).

Як розповів процесуальний керівник у кримінальному провадженні – прокурор відділу прокуратури області Євген Соколов, подія трапилася у квітні цього року. Зранку головний механік провів оперативну нараду та наказав робітникам провести демонтаж кабіни навантажувача. У другій половині дня він поїхав з підприємства, залишивши непроінструктованих підлеглих без нагляду.

Троє робітників та машиніст крану продовжили демонтажні роботи. Кранівник підняв кабіну на висоту близько двох метрів, а один з робітників почав знімати електропроводку. Він став у небезпечну зону – під кабіну, та кілька разів смикнув за провід. Через невірне стропування кабіна впала. 49-річний працівник отримав несумісні із життям травми.

“За даними слідства, трагедія на підприємстві трапилася через неналежний контроль за дотриманням вимог безпеки при виконанні зазначених робіт з боку головного механіка, який мав відповідати за дотримання правил безпеки. З’ясувалося, що обвинувачений допустив до виконання демонтажу робітників, які не мали необхідної кваліфікації, та навіть не провів із ними інструктаж з питань безпечного виконання робіт”, – пояснив Соколов.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото Олександри Буділки (з архіва FOTOmedia)

 

Поділитись