У «Грузинській мрії» заявили про капітуляцію опозиції

У «Грузинській мрії» заявили про капітуляцію опозиції

Опозиційні партії в Грузії, відмовляючись визнавати підсумки виборів, фактично «капітулювали».

Таку заяву, як передає агентство «Інтерпресньюс», зробив виконавчий секретар правлячої партії «Грузинська мрія» Іраклій Кобахідзе на брифінгу, коментуючи відмову опозиції від входження в парламент.

«Сьогоднішні заяви опозиції означають оголошення капітуляції до другого туру, – сказав Кобахідзе. – Ми заздалегідь заявляли, що після виборів радикальна опозиція неодмінно постарається влаштувати деструкцію. Очевидним є те, що на тлі відсутності підтримки народу, вони не бачать свого шансу на виборах. Саме тому деструкція – це для них єдина соломинка, за яку вони хапаються з 2012 року».

На думку Кобахідзе, в опозиційних партіях, розуміючи неминучий програш, ухиляються від його визнання. Секретар «Грузинської мрії» також заявив, що партія почала готуватися до другого туру виборів.

На виборах до парламенту Грузії, що пройшли 31 жовтня, під час голосування за партійними списками, перемогла «Грузинська мрія», отримавши більше 48% голосів. Також в 14 мажоритарних округах перемогли кандидати від правлячої партії. У решти 16 округах ніхто не набрав більше 50% голосів, і там буде проходити другий тур. Правляча партія отримала 75 місць в парламенті. Для кворуму потрібно мінімум 76.

Лідери опозиційних партій назвали результати виборів «сфальсифікованими» і відмовляються визнавати їх підсумки.

Поділитись