У Грузії заарештували лідера опозиційної партії депутат Ніку Мелія

У Грузії заарештували лідера опозиційної партії депутат Ніку Мелія

Лідер грузинської опозиційної партії «Єдиний національний рух» депутат Ніка Мелія заарештований співробітниками правоохоронних органів в Тбілісі.

Про це 23 лютого повідомляє Перший канал Громадського мовника Грузії.

Мелія, який очолює партію екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, забарикадувався разом зі своїми прихильниками в офісі партії в Тбілісі. Поліції довелося застосувати перцевий газ для розгону агресивних прихильників Мелии, після чого опозиціонер і близько десяти його соратників було затримано.

Перед офісом партії на вулиці почалися стихійні акції протесту прихильників партії, присутні скандують гасла на знак протесту проти дій силовиків. Будівля оточена співробітниками поліції.

Нагадаємо, затримання Мелії санкціонував 17 лютого Тбіліський суд за несплату застави в розмірі 40 тис. ларі (понад $ 12 тис.). Опозиціонер звинувачується в організації штурму будівлі парламенту Грузії в ході антиросійських акцій в червні 2019 року. Мелія був призначений грошову заставу, який лідер опозиції відмовився виплачувати. Парламент Грузії позбавив опозиціонера депутатської недоторканності, фактично дозволивши його арешт. Після рішення суду про арешт Мелія з прихильниками замкнувся в офісі партії і відмовився підкоритися силовикам.

Поділитись