У Грузії висунули главу Міноборони Гарібашвілі кандидатом в прем’єри

У Грузії висунули главу Міноборони Гарібашвілі кандидатом в прем’єри

Політрада правлячої партії “Грузинська мрія” після відставки прем’єра Георгія Гахарію висунув на його посаду кандидатуру Іраклія Гарібашвілі, який зараз займає пост міністра оборони, повідомив голова партії Іраклій Кобахідзе на брифінгу.

“Політрада одноголосно прийняв рішення висунути кандидатуру Іраклія Гарібашвілі на пост прем’єр-міністра країни”, – заявив Кобахідзе на брифінгу.

Прем’єр подав у відставку в четвер через розбіжності з командою під питання опозиціонера Ніки Мелии, якого суд ухвалив заарештувати через невиплату застави. Гахарія вважає неприйнятним затримання опозиціонера, який, за його словами, може викликати ескалацію і так напружену політичну ситуацію в країні. МВС Грузії припинило процес затримання Мелії після відставки прем’єра.

Після відставки прем’єра уряд виконує обов’язки до призначення нового глави кабміну. Згідно з конституцією, після відставки глави уряду перемогла на виборах в парламент “Грузинська мрія” протягом двох тижнів повинна представити кандидатуру на вакантну посаду. Цей кандидат повинен укомплектувати склад кабміну і представити його парламенту для вираження довіри. Якщо парламент “провалить” дві спроби висловити довіру новому складу уряду, президент має право розпустити законодавчий орган і призначити позачергові парламентські вибори.

Поділитись