У Грузії під будівлею уряду відбулися сутички поліції з протестуючими

У Грузії під будівлею уряду відбулися сутички поліції з протестуючими

У Тбілісі біля будівлі уряду Грузії знову відбулися зіткнення між протестуючими і поліцією. Про це повідомляє «Sputnik Грузія».

В ході масової акції протесту лідери і прихильники опозиції намагалися прорвати лінію оточення поліції і заблокувати будівлю грузинського кабінету міністрів. В результаті учасники протестів символічно повісили замок на огорожу офісу уряду Грузії. Повідомляється, що вони мають намір продовжувати акцію. «Все одно замкнемо вас на замок!», – скандують протестувальники.

«Головне не те, повішений замок чи ні. Ось що зараз відбулося: увесь уряд втік через задній вихід. Їм так і доведеться тікати через задні виходи і потайки пересуватися по столиці. Тому що ми дійсно не дамо їм того комфорту, щоб вони в звичному режимі продовжили життя”, – заявив член опозиційної партії “Єдиний національний рух” Заал Удумашвілі.

19 листопада лідери грузинської опозиції повідомили про готовність щотижня проводити акції протесту біля будівлі парламенту в Тбілісі. Протестуючі, яких раніше розігнали правоохоронні органи, знову розбили наметове містечко в центрі грузинської столиці.

Мітинги в Тбілісі розпочалися 14 листопада після того, як парламент не зміг прийняти поправки до конституції. Зміни передбачали перехід зі змішаної виборчої системи виборів парламенту на пропорційну. Серед вимог протестувальників – дострокові вибори в парламент в умовах тимчасового уряду і вихід партії «Грузинська мрія» з влади.

Вперше ці вимоги пролунали від опозиції під час мітингів у Тбілісі в кінці червня. При цьому спочатку люди вийшли на вулиці з антиросійськими гаслами після скандалу на засіданні Міжпарламентської асамблеї православ’я – ряду депутатів не сподобалося, що депутат Держдуми Сергій Гаврилов, головуючий на сесії, зайняв крісло спікера.

Фото Ройтерс.

Поділитись