У Грузії хочуть засудити Росію

У Грузії хочуть засудити Росію

Грузинська авіакомпанія Georgian Airways готує позов до Європейського суду проти міністерства транспорту Росії в зв’язку з забороною прямих польотів з Росії, що завдало фінансовий збиток і порушили права споживачів.

Про це йдеться в опублікованій заяві гендиректора компанії Романа Бокерії.

“Georgian Airways збирається подати позов до Європейського суду проти міністерства транспорту РФ на суму $ 25 млн за необґрунтовану заборону польотів до Росії. Формальною причиною заборони стала претензія міністерства транспорту РФ на те, що нібито Georgian Airways має заборгованість перед російською аеронавігації на суму $ 800 тис. Другий причиною послужило те, що нібито міністерство транспорту РФ не задоволено програмою авіаційної безпеки Georgian Airways “, – сказано в заяві.

“По-перше, Georgian Airways з відповідальністю заявляє, що не має жодного цента заборгованості перед російською аеронавігаційної службою. Не дивлячись на те, що за аеронавігаційні збори платить в три рази більше, ніж російські авіакомпанії”.

Бокерія в своїй заяві також стверджує, що авіакомпанія Georgian Airways працює на ринку 27 років і ні в одній країні не стикалася з проблемами безпеки польотів.

“Авіакомпанія здійснює регулярні польоти майже в усі європейські країни і є членом IATA (Міжнародна асоціація повітряного транспорту). Компанія також регулярно проходить аудит IOSA (Аудит з безпеки Міжнародної асоціації повітряного транспорту). Відповідно, з боку європейських країн до системи безпеки польотів Georgian Airways ніколи нарікань не було”, – зробив висновок він.

Поділитись