У Франції відбуваються протести проти введення ковід-паспортів

У Франції відбуваються протести проти введення ковід-паспортів

У Франції сьогодні проходять чергові масові акції протесту проти «санітарних перепусток» і обов’язкової вакцинації від COVID-19.

Про це повідомляє французький телеканал BFM TV.

У Парижі протестуючі проводять ходу під гаслом: «Макрон, тут не хочуть твоїх перепусток». Організаторами акцій протесту стали «жовті жилети» і партія «Патріоти».

Протестують і в інших містах – в Ліоні, Дюнкерку, Перпіньяні, Ніцці.

Тиждень тому в аналогічних акціях взяли участь близько 114 тисяч французів по всій країні.

На початку тижня у уряді заявили про початок четвертої хвилі епідемії і представили план щодо прискорення темпів вакцинації від ковіда, який включає введення з початку серпня санітарних пропусків і обов’язкову вакцинацію персоналу всіх медзакладів.

У музеях, бібліотеках та інших об’єктах культури, а також спортивних установах санітарні перепустки потрібні вже з 21 липня.

З серпня санітарна перепустка стане обов’язковою для доступу в усі культурні установи, кафе і ресторани, торгові центри, а також на поїзди, літаки і міжміські автобуси. У перепустку заносять інформацію про повну вакцинацію або про негативний результат нещодавного тесту ПЛР.

Ці обмежувальні заходи викликали обурення у частини французів і змусили політичних суперників президента Еммануеля Макрона казати про обмеження громадянських прав.

Поділитись