У Франції ще двоє людей померли після щеплення AstraZeneca

У Франції ще двоє людей померли після щеплення AstraZeneca

У Франції ще двоє людей померли через тромбозу, який виник після щеплення вакциною AstraZeneca, повідомляється на сайті Національного агентства з безпеки лікарських засобів ANSM.


У період з 19 по 25 березня у Франції було виявлено три випадки тромбозу після вакцинації даним препаратом, два з яких закінчилися смертю пацієнтів, сказано в повідомленні. Відзначається, що дані випадки, головним чином локалізовані в головному мозку, відбулися протягом дев’яти днів після щеплення.

Всього з початку вакцинації у Франції зафіксовано 12 випадків тромбозів, чотири з яких виявилися смертельними.

23 березня повідомлялося, що в країні помер 24-річний студент через кілька днів після щеплення препаратом AstraZeneca. За даними ЗМІ, молодий чоловік помер через внутрішнього крововиливу, викликаного тромбом.

31 березня глава Європейського агентства лікарських засобів (EMA) Емер Кук повідомила, що там не бачать підстав для обмеження використання окремими групами населення вакцини від COVID-19 компанії AstraZeneca. За її словами, рішення обґрунтоване науковими даними.

При це 25 березня AstraZeneca знизила показник ефективності своєї вакцини від COVID-19 до 76%. Спочатку повідомлялося, що препарат на 100% ефективний проти важких випадків захворювання і госпіталізацій.

Поділитись