У ФБР визнали, що не можуть з’ясувати походження вірусу SARS-CoV-2

У ФБР визнали, що не можуть з’ясувати походження вірусу SARS-CoV-2

Глава Федерального бюро розслідувань США Крістофер Рей заявив, що організація не має нових даних про походження коронавірусу і не може зробити певних висновків.

У той же час бюро активно займається розслідуванням в цьому напрямку.

«Ми безумовно беремо участь у встановленні походження коронавірусу. <…> На даний момент мені нічого додати до того, про що публічно повідомило [американське] розвідувальне співтовариство. Інформації все ще недостатньо, щоб зрозуміти, як вірус виник в Ухані», – цитує його телеканал Fox News.

За словами глави ФБР, ні одна країна в світі не становить такої загрози для «американських інновацій, економічної безпеки і демократичних поглядів», як Китай. Рей заявив, що практично кожні 10 годин бюро збуджує щодо КНР нове розслідування, а за останнє десятиліття кількість спроб економічного шпигунства з боку китайців зросла в 130 разів.

У травні президент США Дональд Трамп допустив, що виникнення пандемії коронавірусу могло стати результатом «дурної помилки в Китаї» і викликано витоком вірусу з Уханьської біолабораторії.

У самому Китаї з походженням коронавірусу давно «визначилися»: за версією вчених, коронавірус вперше передався від тварини до людини на одному з Уханьського ринків. А переносником було ссавець панголін, луску якого використовують в китайській народній медицині.

Поділитись