У ДНР заявили, що Київ намагається перекрутити зміст мінських домовленостей

У ДНР заявили, що Київ намагається перекрутити зміст мінських домовленостей

Намагаючись змінити порядок виконання мінських угод по Донбасу, Київ намагається перекрутити зміст домовленостей і уникнути їх виконання.

Про це заявила представник самопроголошеної Донецької народної республіки в контактній групі Наталія Никонорова.

Раніше екс-президент України, представник Києва в контактній групі Леонід Кучма заявив, що вирішення питань безпеки в рамках мінських угод повинно стояти на першому місці. Він зазначив, що перейти до вирішення політичних питань можна після припинення вогню, “виведення збройних формувань” і передачі Києву контролю над українсько-російським кордоном.

“Представники України у властивій для себе манері продовжують маніпулювати пунктами Комплексу заходів, намагаючись змінити порядок і черговість їх реалізації. Заявляючи, що питання безпеки повинні бути вирішені раніше політичних питань, Київ робить спробу перекрутити зміст мінських домовленостей і уникнути їх виконання в тому вигляді, в якому вони були підписані “, – сказала Никонорова.

Вона порадила представникам Києва уважно перечитати Комплекс заходів по врегулюванню конфлікту на Донбасі, щоб “побачити, що врегулювання на треках політики і безпеки має здійснюватися паралельно”. Никонорова також нагадала, що передача контролю над кордоном – це фінальний крок врегулювання конфлікту.

Поділитись