У Данії ексгумують і спалять останки 4 млн норок з коронавірусом

У Данії ексгумують і спалять останки 4 млн норок з коронавірусом

Датський уряд прийняв рішення відкопати 4 млн норок, які були вбиті і поховані через виявлення у них мутованого коронавірусу, і після це спалити їх тушки.

Про це інформує агентство Bloomberg. Відзначається, що після поховання на військовому полігоні на заході країни в результаті утворення газів при розкладанні, останки норок стали підніматися на поверхню землі.

Місцеві жителі побоюються, що цей інцидент може призвести до зараження питної води і озера, що знаходиться в 200 метрах від полігону.

В кінцевому підсумку уряд Данії ухвалив рішення витягнути останки тварин, щоб згодом спалити їх, це станеться в травні 2021 року.

Раніше ветеринари з Данії зафіксували у норок нову мутацію коронавируса, яка здатна передаватися людині і погано піддається лікуванню. Кабмін королівства на тлі нової загрози прийняв рішення знищити все поголів’я норок на звірофермах. Ситуація викликала широкий громадський резонанс.

Пізніше влада країни визнала такий підхід до боротьби з інфекцією неефективним, так як через рішення міністерства серйозно постраждав бізнес з розведення тварин, а потрібного санітарного ефекту винищення не принесло. Міністр сільського господарства країни подав у відставку.

Поділитись