У Чорногорії вибори закінчилися масовою бійкою

У Чорногорії вибори закінчилися масовою бійкою

Бійка між прихильниками опозиції і правлячої Демократичної партії соціалістів сталася в столиці Чорногорії, обидві сторони відзначали перемогу на виборах, повідомляє портал видання Vijesti.


Парламентські вибори пройшли в Чорногорії 30 серпня. Згідно з попередніми даними виборчкому, опозиція вперше за більш ніж 30 років отримала більше голосів, ніж правляча Демократична партія соціалістів президента Міло Джукановича. У понеділок законність виборів і їх підсумок визнали спостерігачі, місія ОБСЄ, посольства США і Великобританії.

Лідери найбільшої коаліції “За майбутнє Чорногорії” Здравко Крівокапіч, опозиційного руху URA Дрітан Абазовіч і “Демократів” – Алекса Бечіч провели зустріч, на якій погодили принципи співпраці і “формування майбутнього уряду Чорногорії та реалізації волі громадян”.

Увечері в понеділок на вулицях Подгориці з’явилися машини з пасажирами і історичними прапорами Чорногорії, схожими на сербський і російський триколор.

“Немає більше Міло (Джукановича), немає ДПС!” – вигукували прихильники опозиції. Поліція не втручалася.

“Кілька людей отримали травми в бійці в центрі міста між прихильниками ДПС і опозиційних коаліцій, в хід пішли камені. Інцидент зупинила поліція, яка розділила групи конфліктуючих. Кордон поліції залишається на місці, поліцейські також звільняють об’єкти, перед яким сталася бійка”, – повідомило видання з посиланням на правоохоронні органи.

За даними порталу, в кафе прихильники правлячої партії відзначали “перемогу” на виборах і запалили фаєри перед ним. Коли повз проходила група прихильників опозиції, почалася бійка. Число постраждалих і характер травм не уточнюється. На місці працює швидка допомога.

Лідер найбільшої опозиційної коаліції Крівокапіч закликав прихильників піти з вулиць святкувати по домівках.

“Через підтверджені відомості про те, що значна кількість найнятих провокаторів намагається викликати інциденти як в Подгориці, так і в інших містах Чорногорії, закликаю громадян розійтися по домівках і святкувати там. Ми не сміємо дати привід іде режиму спростувати результати виборів і народну волю”, – написав лідер опозиції в Facebook.

Поділитись