У Чернівцях вимагають ізолювати дружину чоловіка, який захворів на коронавірус

У Чернівцях вимагають ізолювати дружину чоловіка, який захворів на коронавірус

Сьогодні, 3 березня, в Україні повідомили про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом. Чоловік повернувся із Італії 26 лютого через прикордонний пункт пропуску “Порубне-Сірет”. У Чернівцях кілька десятків людей зібралися біля будинку, де проживає сім’я госпіталізованого чоловіка. Люди вимагають від влади вивезти до лікарні та ізолювати дружину хворого.

На місце події прибув Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. Він намагається заспокоїти людей. Вони ж кажуть, що в разі, якщо дружину хворого не вивезуть з їхнього будинку та не ізолюють у лікарні, готові перекривати дорогу та вдаватися до радикальних дій. Також біля цього будинку присутня поліція. Люди чекають бригаду швидкої медичної допомоги, яка має забрати жінку до лікарні, передає pravda.com.ua.

Як повідомляє Громадське, в результаті жінку забрали на обсервацію до лікарні. Заступниця директора департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук  повідомила, що “для відправлення жінки на обсервацію немає медичних показників — це суто соціальні причини”.

Поділитись