У Чехії дитина народилася після смерті мозку матері

У Чехії дитина народилася після смерті мозку матері

Лікарі міської лікарні в Брно, на південному сході Чехії, протягом декількох місяців підтримували життєві функції вагітної жінки, у якої діагностували смерть мозку, завдяки цьому за допомогою кесаревого розтину на світ з’явився здорова дитина.

Про це повідомив журналістам представник лікарні Павел Жара. Народжена дівчинка важила 2,1 кілограма, вона знаходиться під наглядом батька, поліцейського по професії. Її мати померла. Почався громадський збір коштів для підтримки сім’ї новонародженої.

“Нашим лікарям вдалося диво. Вони протягом рекордно тривалого періоду підтримували найважливіші життєві функції у вагітної жінки, поки не прийшов термін пологів”, – сказав Спека, додавши, що більш докладна інформація буде повідомлена на спеціальній прес-конференції в найближчі дні.

За словами лікаря, у жінки на 16-му тижні вагітності сталася смерть мозку, але лікарі вирішили спробувати підтримати за допомогою приладів її основні життєві функції хоча б до 24-го тижня, коли дитина вважається життєздатною.

За даними лікарні, до сих пір в світі зафіксовано не більше 10 випадків, коли жінкам після смерті мозку лікарі допомогли народити здорових дітей, але самі породіллі після цього вмирали.

Фото Fotolia haveseen

Поділитись