У Бурятії госпіталізували росіянина з підозрою на коронавірус

У Бурятії госпіталізували росіянина з підозрою на коронавірус

Росіянина з Забайкалля госпіталізували з підозрою на зараження коронавірусів. Повідомлення про це було опубліковано 27 січня на сайті Міністерства охорони здоров’я Республіки Бурятія.


У відомстві розповіли, що 36-річного чоловіка госпіталізували в республіканську інфекційну лікарню Улан-Уде в ніч на 26 січня. У Бурятії він виявився проїздом. Повідомляється, що незадовго до цього він побував в Азії. Аналізи пацієнта відправили в Новосибірськ, результатів чекають.

“Міністерством охорони здоров’я Бурятії в оперативному порядку проведена організаційно-методична робота щодо забезпечення готовності медичних організацій республіки до надання медичної допомоги при виявленні хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію”, – йдеться в повідомленні відомства.

На даний момент в республіці є 391 ліжко для інфекційних лікарень, з них 186 – у Республіканській клінічній інфекційній лікарні, 205 – в районах республіки. При необхідності на базі соматичних і інфекційних відділень будуть розгорнуті додаткові 1100 ліжок.

Вірус поширюється в Китаї з кінця грудня 2019 року. Перші випадки зараження зафіксували в місті Ухань провінції Хубей. До теперішнього моменту відомо про випадки зараження коронавірусів ще в декількох країнах, в тому числі в Австралії, Південній Кореї, Непалі, Малайзії, Японії, США, Франції і Канаді.

Поділитись