У Бундестазі захотіли підняти питання водної блокади Криму

У Бундестазі захотіли підняти питання водної блокади Криму

Депутат бундестагу ФРН Вальдемар Гердт ( “Альтернатива для Німеччини”) назвав середньовічними методами водну блокаду Криму і заявив про намір підняти це питання в стінах німецького парламенту.

“Припинення подачі прісної води на територію – це якісь середньовічні методи облоги. Я підніму в бундестазі питання, щоб на комісії з прав людини розглянути, не обмежується чи міжнародне право, на підставі чого виносяться рішення про перекриття води, тим більше Україна, куди Німеччина вкладає мільйони євро в розвиток демократичних процесів. Я попрошу уряд оцінити ефективність наших інвестицій в розвиток демократичного суспільства в українській державі “, – сказав Гердт.

За його словами, викликає подив, що демократичне, толерантне західне суспільство досі мовчить з питання водної блокади кримського регіону.

“Якщо ми приберемо політичний контекст і уявімо, де логіка України. Вони кажуть: це наш Крим, це наші люди, ми так любимо їх і хочемо повернути назад, що перекриємо питну воду. Це антилюдяний підхід”, – сказав депутат.

Поділитись