У Британії звинуватили Росію в намірі розвалити Євросоюз

У Британії звинуватили Росію в намірі розвалити Євросоюз

Росія має намір розвалити Європейський союз (ЄС).

Таку думку висловив Крістофер Стіл, колишній співробітник служби зовнішньої розвідки Великобританії МІ-6. Його слова передають ЗМІ з посиланням на інтерв’ю телеканалу Sky News.

На думку колишнього агента спецслужб Великобританії, Росія може діяти через праві і крайні ліві партії в західноєвропейських країнах. Її мета – привести Євросоюз до розвалу. Стіл також допустив, що РФ може впливати на ЄС через східноєвропейські країни, чия верхівка проявляє до них симпатію.

Крістофер Стіл став відомою особою в ЗМІ після збору і публікації досьє на колишнього президента США Дональда Трампа. За допомогою зібраних даних він намагався звинуватити екс-лідера країни в роботі на РФ.

22 жовтня британські ЗМІ опублікували інформацію про те, що Великобританія може використовувати проти Китаю, Росії та Ірану спеціальний підрозділ міністерства оборони, що складається з фахівців у сфері фінансів і колишніх співробітників лондонського Сіті. Попит на фахівців, які розбираються в міжнародних фінансових потоках, як пишуть видання, пов’язаний зі зростаючою загрозою з боку КНР і РФ.

Раніше журналістка Шерелл Джейкобс заявила, що Європейський союз стоїть на порозі кризи і перетворився в невдалу організацію, допускаючи багато помилок.

Поділитись