У Бресті військовий зупинив колону вантажівок та перейшов на бік протестувальників

У Бресті військовий зупинив колону вантажівок та перейшов на бік протестувальників

Військовослужбовець в Бресті перейшов на бік протестувальників, розгорнувши колону вантажівок, що прямувала в центр міста.

Про це повідомляє Telegram-канал NEXTA Live журналіста Степана Путіло. Як видно на кадрах, учасники акції не пускали в місто колону з чотирьох військових вантажівок – ймовірно, ГАЗ-66, прибуття яких в місто раніше анонсував той же ресурс. Протестувальники спілкуються з одним з військових, питаючи його: «Ти з нами?». У відповідь білорус говорить: «Я нікого не вдарю».
Він жестами показує водіям вантажівок розвертатися, після чого вони дійсно їдуть в іншому напрямку.

Раніше з’явилися кадри, де один з білоруських бійців загону ОМОН знімає каску і переходить на бік учасників акції протесту. Натовп скандує «Молодець!».

10 серпня зіткнення протестувальників з поліцією в багатьох містах Білорусі поновилися. МВС офіційно повідомило про одного загиблого. У Мінську учасники акцій протесту будували барикади і залишали саморобні протитанкові їжаки на дорогах. У відповідь силовики застосовували спецтехніку, водомети, світлошумові гранати, гумові кулі, був задіяний військовий спецназ.

Поділитись