У Болгарії рекордна кількість смертей від коронавірусу

У Болгарії рекордна кількість смертей від коронавірусу

У Болгарії за останню добу зареєстрували 204 випадки інфікування коронавірусом COVID-19 – на 85 більше, ніж днем ​​раніше. Також зареєстровано рекордну кількість летальних випадків за добу – 16. Загальна кількість померлих досягла 404.

Про це повідомив єдиний інформаційний портал болгарського МОЗ у вівторок, 4 серпня.

Загальна кількість інфікованих в Болгарії досягла 12 159, серед них 701 медичний працівник. Одужали 6 684 людини. У лікарнях перебувають 823 пацієнта, 43 з них – у важкому стані, вони поміщені в відділення інтенсивної терапії. Всього в країні проведено 4 137 тестів на коронавірус.

У лікарнях країни відзначена серйозна нестача медичного персоналу. Один з основних осередків зараження знаходиться в будинку для літніх людей, розташованому в районі Варни, де після контакту з лікарем, що заразився коронавірусом, виявилися інфіковані 102 людини (майже половина проживаючих), в тому числі дев’ять представників обслуговуючого персоналу.

Перші випадки зараження коронавірусів в Болгарії були виявлені 8 березня. З 13 березня по 14 травня в країні діяв надзвичайний стан. В даний час в Болгарії зберігається режим надзвичайної епідеміологічної ситуації, який продовжений до кінця серпня.

Жителі країни зобов’язані дотримуватися дистанції і носити захисні маски в закритих громадських приміщеннях та транспорті.

Поділитись