У Білорусі почнуть виявляти публікації, що завдають шкоди інтересам країни

У Білорусі почнуть виявляти публікації, що завдають шкоди інтересам країни

Президент Білорусі Олександр Лукашенко наділив міжвідомчу комісію з безпеки в інформаційній сфері правом приймати рішення про наявність в продукції ЗМІ, в тому числі іноземних, матеріалів, які можуть завдати шкоди національним інтересам країни.

Це випливає з указу, який опублікований в середу.

“Пункт 4 положення про міжвідомчу комісію з безпеки в інформаційній сфері, … доповнити підпунктом 4.51 такого змісту: … (комісія – ред.) приймає рішення про наявність в продукції засоби масової інформації, в тому числі іноземного, на інтернет-ресурсі, в мережевому виданні інформаційних повідомлень і (або) матеріалів, поширення яких може завдати шкоди національним інтересам Республіки Білорусь”, – йдеться в указі на національному правовому інтернет-порталі Білорусі.

У листопаді 2017 року Лукашенко підписав указ “Про міжвідомчу комісію з безпеки в інформаційній сфері”. Згідно з документом, комісія є постійно діючий колегіальний орган, обов’язок якого – координувати діяльність держорганів та інших організацій, що виконують завдання по забезпеченню нацбезпеки Білорусі в інформаційній сфері. Зокрема, серед завдань комісії – системний аналіз, виявлення внутрішніх і зовнішніх ризиків, викликів, загроз безпеки.

Поділитись