У Білорусі перехопили провокаторів з Латвії

У Білорусі перехопили провокаторів з Латвії

Білоруські прикордонники не впустили в країну провокаторів з Латвії, повідомив Держприкордонкомітет Білорусі.

“Дванадцятого серпня під час оформлення пасажирів рейсу Лондон-Мінськ прикордонники звернули увагу на двох підозрілих громадян Латвії 1975 і 1993 року народження. В результаті розгляду іноземців не впустили в країну на підставі статті 30 закону Республіки Білорусь “Про правове становище іноземних громадян і осіб без громадянства в Республіці Білорусь”, – повідомляється на сайті комітету.

За даними Держприкордонкомітету, один з чоловіків розповів, що приїхав до Білорусі відпочити, але куди саме, ще не вирішив, а другий – по роботі, однак зв’язатися з партнером не зміг, так як для зв’язку у нього був записаний номер латвійського оператора.

“Обидва іноземця спортивної статури привезли з собою понад 15 тисяч доларів США, крім того, у” бізнесмена “ще була і татуювання з нацистською свастикою та нанесеною наверх розою вітрів. Але найцікавіше те, що в їх телефонах було виявлено Telegram-спільнота з п’яти людина – двох латишів і трьох українців. Там учасники групи обговорювали покупку військових касок, суму і вид валюти, яку привезти до Білорусі”, – йдеться в повідомленні.

Поділитись