У Білорусі анонсували глобальний план розвитку інфраструктури

У Білорусі анонсували глобальний план розвитку інфраструктури

Прем’єр-міністр Білорусі Роман Головченко повідомив, що в країні розроблений глобальний план розвитку інфраструктури, який передбачає фінансування його заходів в розмірі 10,9 мільярда доларів.

“Для сприяння розгортанню інвестиційного циклу формується комплексний документ – національний інфраструктурний план Білорусі. Вперше ми зібрали в один кулак всю потребу в інфраструктурі на п’ятиріччя”, – сказав прем’єр, виступаючи на Всебілоруських народних зборах в п’ятницю в Мінську.

Він підкреслив, що це конкретний план дій. “Ніякого хаосу і роз’єднаності більше не повинно бути”, – додав Головченко.
Прем’єр уточнив, що в план включено близько тисячі об’єктів з обсягом фінансування понад 28 мільярдів білоруських рублів (10,9 мільярда доларів), і вже джерела фінансування на соціальні об’єкти знайдені.

Головченко зазначив, що в експортної стратегії Білорусії дві мети – створення конкурентоспроможної продукції та доступ на зовнішні ринки. За його словами, нові можливості дає розширення фінансування експортних банків-кредиторів і страховиків. “Підсумком стане валютна виручка понад 50 мільярдів доларів у 2025 році. І, звичайно ж, важливим напрямком є ​​зміцнення наших зовнішньоекономічних зв’язків і кооперація з союзниками по ЄАЕС, Союзної держави в контексті процесів економічної інтеграції”, – сказав прем’єр.

Він додав, що за п’ятиріччя необхідно інвестувати в розвиток 200 мільярдів білоруських рублів (близько 77 мільярдів доларів), щоб вийти на заплановані параметри росту. Частина з цих коштів будуть кредитні ресурси.

Шосте Всебілоруські народні збори проходять у Палаці республіки в Мінську і завершить роботу в п’ятницю. Загальна чисельність учасників і запрошених гостей становить 2700 осіб. Делегати обговорюють основні положення проекту програми соціально-економічного розвитку країни на 2021-2025 роки та напрямки суспільно-політичного розвитку республіки.

Поділитись